ethereum cloud mining

Legalitatea activitatii videochat

In Romania activitatea videochat este o activitate legala, atata timp cat se respecta prevederile legale, ca in orice alt business de prestari servicii.

Sunt cateva secrete si detalii ale acestei activitati care le-am descoperit impreuna cu o mare firma de avocatura. Aceste detalii fac din activitatea de videochat, o activitate legala din toate punctele de vedere. In mare activitatea de videochat este reglementata de legea Nr. 196/2003 si completarile ulterioare din legea Nr. 496/2004.

legalitatea activitate videochatCu toate acestea mai sunt si o serie de alte aspecte care fac diferenta intre o afacere videochat legala si una ilegala. Ca in orice alta activitate care implica computere trebuie sa existe o licenta de folosire a tuturor programelor instalate pe computerele de lucru. Ca in orice activitate comerciala, angajatii trebuie sa fie angajati cu forme legale si sa lucreze in cadrul unei companii formate legal. Ca in orice activitate comerciala, trebuiesc platite impozite si taxe la stat aferente castigurilor angajatilor pe de-o parte si castigurilor societatii comerciale pe de alta parte. Aceste aspecte plus legile care reglementeaza activitatea tuturor societatilor comerciale conclud in legalitatea activitatii de videochat. In acest domeniu este interzisa colaborarea cu persoane sub 18 ani. Colaborarea cu companii care nu respecta aceste aspecte ale activitatii pot aduce prejudicii inclusiv modelului videochat, asa ca in cazul in care consideri ca lucrand cu un studio ilegal nu va atrage nici un fel raspundere asupra ta, s-ar putea sa ai neplaceri si sa constati opusul.

Este foarte simplu sa fii in siguranta, alege sa lucrezi cu un studio legal, iti poate aduce multe beneficii.

Lucram impreuna pentru succesul tau

Este esential, ca ambele parti contractante (tu si studioul) sa va indepliniti obligatiile fiscale pentru a lucra in depina legalitate.


Este esential ca in cadrul unui studio de videochat fiecare model sa lucreze cu forme legale.
Prin forme legale, noi subliniem:

  • Contractul de munca – intre angajat si angajator
  • Contractul de prestari servicii – intre prestator si beneficiar (PFA sau SRL)

Toate formele de colaborare de mai sus trebuiesc sa fie semnate de reprezentantul legal al studioului, printr-o firma romanească, pentru a fi in deplina legalitate. Alte colaborari in cadrul unui studio, in care tu semnezi “un contract” direct cu site-ul sau si mai grav nu semnezi nici un contract, sunt ilegale, si te pot conduce catre probleme serioase cu legea.


Sunt cazuri in care studiourile nu respecta pe deplin conditiile prevazute de lege, si in astfel de situatii tu cat si identitatea ta puteti fi expuse in cazul unui control. Ar fi bine sa urmaresti cateva aspecte importante pentru a afla daca activitatea desfasurata de studioul cu care colaborezi este legala, si anume:

  • Contractul semnat trebuie sa fie cu o companie romana
  • Platile sa le primesti in contul tau bancar romanesc (nu pe un card care “ti-l trimite site-ul acasa”)
  • Sa iti fie prezentate clar regulamentul si conditiile in care contractul semnat poate inceta

Atentie speciala ar trebui sa acorzi oricarui studio care lucreaza cu Payoneer, sau care iti propune sa iti faci un card Payoneer care “o sa iti vina acasa”. In afara faptului ca te afli in fata unei colaborari ilegale, trebuie sa stii ca esti responsabila pentru plata taxelor aferente banilor incasati IN TOTALITATE. Astfel te vei trezi in anul următor cu o impunere de la ANAF, care poate insemna pana la 32% din veniturile realizate in videochat. Acorda atentie deosebita cand apelezi la studiouri de videochat obscure sau mai simplu alege sa lucrezi cu un studio profesional si perfect legal.


Respectand aceste sfaturi, te vei bucura de toate beneficiile activitatii de videochat, de sumele incasate in mod legal cat si de avantajele ulterioare de a lucra in deplina legalitate.

Facebook